miercuri, 19 august 2015

Povestea unei restaurari (continuare) - Prima expozitie chinologica din Bucuresti


Dupa cum v-am promis revin cu detalii despre misterioasa medalie.

Initialele din partea de sus a medaliei (S.I.R.C) sunt initialele "Societatii pentru Imbunatatirea Rasei Canine", infiintata pe 10 Aprilie 1927

sub inaltul patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Nicolae de România.



In acelasi an, pe 22 Octobrie are loc prima expozitie canina din capitala, pe Stadionul C.A.B de pe Soseaua Kiseleff (construit in 1923, disparut intre timp). Expozitia a fost organizata de Col. Mavrocordat, Georges Schina, Marie Gebaur si Marie Keller.
"A starnit mult interes niste catei tonchinezi: mici cat pumnul, inveliti in paie si flanele, cu capul turtit, cu parul lung, ondulat si matasos, slabi, de abia tinandu-se pe picioare, ei fac impresia unor degenerati, sunt insa la moda, si in consecinta, acesti caini, costa enorm de scump. Au placut de asemenea cainii Saint-Bernhard, mari cat viteii.

Prezenta regala la expozitia canina din 1927
 

La deschiderea expozitiei au asistat Principesa mama Elena, A.S.R. Principele Nicolae, ex-regina Elisabeta a Greciei, precum si intreaga elita Bucuresteana.

 A. S. R. Printul regent Nicolae a expus trei caini cocker si un admirabil dob-mann. Fotografia de jos reprezinta un bulldog, care a obtinut premiul intai si care a fost premiat si la expozitia din Paris." (Realitatea Ilustrata, 30 Oct. 1927)






Nota: "Societatea pentru imbunatatirea rasei canine" a dobandit personalitate juridica abia in 1933, devenind si membră a Federației Chinologice Internaționale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design Downloaded From Free Blogger Templates | Free Website Templates | News and Observers